The Hobbit: The Desolation of Smaug

Tirsdag kveld var det festpremiere på den nyeste filmen i Hobbiten-trilogien, The Desolation of Smaug, på fine, elskede Colosseum Kino! Dette varr kvelden alt arbeidet mitt de siste månedene var for, og min kjæres Kíli-kostyme var endelig ferdig! Og hva med meg selv? Vel, i lang tid har det vrimlet rykter om at Kíli i denne filmen kommer til å ha et aldri så lite crush på den rødhåra alvekrigersken, Tauriel. Personlig har jeg lenge likt idéen og kan vel kategorisere meg selv om en "Kiliel shipper" (dvs. en som støtter og liker idéen om at romantikk av en eller annen sort oppstår mellom disse to karakterene), og når Kíli's potensielle "object of interest" i tillegg er rødhåra (noe som har vært en sjeldenhet bland kvinnelige figurer i Jacksons Middle Earth), så var det egentlig ikke noe spørsmål om hva jeg skulle finne på for meg selv til premieren. Så, som et litt hemmelig sideprosjekt, hadde jeg laget et forenklet Tauriel-kostyme til meg selv.

 

Ettersom min kjære jobbet og det tok litt tid å få på kostymene og fikse hår, sminke og ører, så gikk vi glipp av fakkeltoget fra Frognerparken, men ankom til en stor folkemenge av kjente fjes utenfor kinoen. på hver side av den røde løperen inn til kinoen, stod det oppstilt to rekker med fantastiske studenter fra NISS oppkledd som karakterer fra filmene! De hadde alle selv laget både alve-, hobbit- og dvergeører, hobittføtter, parykker, løsskjegg og flotte kostymer, og var frydefult i rolle der de ønsket publikum velkommen inn! Blandt dem var min søte venninne, Silje, som hjalp meg med å lage dvergeører til min kjære, utkledd som en søt hobbit!

 

Vi fikk pratet og pludret litt før vi gikk inn og satte oss på plassene våre i salen og ventet på at moroa skulle begynne! Jeg vil ikke gi noen spoilere til de av dere som ikke har sett filmen, men jeg er nødt til å nevne noen få ting, uten at jeg tror det vil avsløre noe som vil ødelegge noens opplevelse:

- Tauriel er akkurat så badass som jeg forestilte meg at hun ville være og jeg elsker henne!

- Bombur er gull og når du ser filmen vil du skjønne hvorfor!

- Peter Jackson gjorde rett i å kjempe så hardt for å få Martin Freeman som Bilbo!

- Smaug ... "The legends and tales fall utterly short ..."

- Luke Evans gjør en knakende god jobb!

- Lake Town og Mirkwood fikk fangirl-hjertet mitt til å utføre begeistrede saltoer!

 

Etter filmen bar det av sted til Egon på Karl Johan for å spise, feire og prate om det vi nettopp hadde sett og opplevd! Det var herlig å prate litt, spise, skåle og synge litt før vi satte snuten tilbake mot kinoen for midnattspremieren! Vel tilbake ved Colosseum Kino fikk vi skvist inn en aldri så liten photo shoot, slik at vi kunne få foreviget kostymene våre! Her er noen av bildene:

Min kjære som Kíli:

Meg som Tauriel:Også litt uunngåelig "Kiliel-shipping", hihi:
3 kommentarer

~Gaiadóttir~

12.12.2013 kl.16:23

Såå herlig! :D

Jeg mener nå bare kvinnelige skikkelser i seg selv er en sjeldenhet, skulle gjerne hatt flere, uansett hårfarge! <3 Fantastisk å få en til :) Var skeptisk til henne, liker ikke skuespilleren noe særlig, men ble veldig positivt overrasket :)

River Witch

12.12.2013 kl.16:39

~Gaiadóttir~: Ja, absolutt! Det er altfor få interessante kvinnelige skikkelser i filmer generelt sett idag, og jeg er veldig glad for at Peter Jackson valgte å inkludere en i sin film!

Jeg var nok i utgangspunktet veldig positivt innstilt til rollen, og har fått inntrykk av Evangeline Lily som en jordnær og dedikert skuespiller, og det faktum at hun selv er en skikkelig Tolkien-nerd som faktisk var skeptisk til en originalkarakter i Hobbiten til å begynne med, vant meg nok over. :)

Uansett er det jo bra at du ble positivt overrasket! ^_^

Valkyrja

13.12.2013 kl.00:59

Så utrolig flotte kostymer! Du har virkelig gjort en god jobb :-)

River Witch

13.12.2013 kl.14:17

Valkyrja: Tusen takk! Det var utrolig moro å få vist frem det jeg har ofret blod, svette og tårer for det siste året i sin helhet! Og selvfølgelig ekstremt hyggelig å få så mye positiv tilbakemelding som vi fikk på tirsdag! ^_^

Skriv en ny kommentar

hits