A Long Expected Queue!

Tirsdagen er her og jeg har omsider kommet meg etter å ha tilbragt noen dager og netter utenfor Colosseum Kino i billettkø til The Hobbit: The Desolation of Smaug! Jeg dro ut på torsdag kveld, ettersom jeg regnet med at de fleste ville dukke opp iløpet av fredagen og lørdagen, så med en stor, gammal militærsekk fylt med varme klær, tepper og skinnfeller, samt en feltseng og 3/4-gitaren min, tuslet jeg ned til Colosseum Kino. En venn av meg hadde lagt seg ut som førstemann uka før og sørget for en varm velkomst i den kjølige oktoberkvelden. Gjengen der hadde lidd seg igjennom en stormfull og våt natt, og jeg var svært lettet over at værmeldingen lovet klare høstdager (og netter) fram til søndagen, ettersom jeg ikke hadde giddet å ta med meg telt. Jeg satte opp feltsenga og dro frem campingstolen jeg hadde tatt med ned tidligere i uka, og registrerte meg som nummer 34. Med tanke på at man bare kunne kjøpe to billetter hver til festpremieren, ville dette være mer enn nok til å gi meg rimelig gode plasser i sal 1, som selvsagt er det som teller! ;)

Siden mørket allerede hadde krøpet frem da jeg ankom og gjengen hadde fyrt opp bål i bålkurver som kinoen hadde lånt ut til oss, var selvfølgelig det eneste riktige å dra frem gitaren og skape stemning rundt flammene! Vi koste oss masse og jeg sang både egne låter og Tolkiennerdeslagere som "Song of the Lonely Mountain" og "Into the West"! Klokka må ha vært langt over 3 om morgenen før jeg tuslet bort til feltsenga for å legge meg, så hyggelig hadde vi det!


(Selv om det kanskje ser slik ut, var dette IKKE et forsøk på å brenne gitaren min! :P

Dette var altså min seng for tre netter:

Jeg sov dessverre ikke særlig godt den første natta, ettersom jeg hadde en dundrende hodepine som nektet å gå bort, men det var heldigvis godt og varmt i soveposen under den store ullkappa mi, så jeg fikk iallefall hvilt meg. Jeg var den første som stod opp den dagen, og fikk meg en kopp kaffe mens jeg nøt en solfylt morgen i campingstolen min. Da kinoen åpnet, var det mulig å benytte seg av fasilitetene der til morgenstell (handicaptoalettet er din venn!) og freshe seg opp litt. Det hjelper dessuten med medlemskap på Elixia, dersom behovet for en dusj blir for stort! God planlegging gjør ekstremsport som køligging til en lek! Ok, kanskje ikke en lek, men definitivt enklere.

Så, hva gjør man på en fredag formiddag etter en søvnløs natt? Det eneste logiske! Sette seg inn på kinoens kafé, drikke kaffe og sy de siste detaljene på Kíli-kostymet til min kjære!

Det som gjenstod var linlissene til å knyte sammen mansjettene på ermene, samt å sy lissene fast på den ene siden av mansjetten og lage to hull til lissene på den andre siden. Alt dette er jo ting som må sys for hånd, så da passet det utmerket som køarbeid! :)

Ettersom jeg hadde lovet å dra på lørdagsspinning kl. 10:30, ble det en tidlig kveld på meg på fredagen, og det tok ikke lange tiden for meg å sovne denne gangen. Jeg sov som en sten og våknet rimelig uthvilt (så uthvilt man kan bli på 7 og en halv time etter en søvnløs natt i kø). Frokost og kaffe ble fortært og så bar det av sted på Elixia for en intens økt med den fantastiske Jan Tore som kjørte Bruce Springsteen-tema! Ikke å forakte! Etter treningen fikk jeg meg en etterlengtet dusj før det bar tilbake til køen igjen! Nå var det bare en natt igjen! Jeg fant ut at jeg mest sannsynlig kom til å døgne sammen med alle de andre, så store deler av lørdagen gikk med til å sove og slappe av så mye som mulig. Det ble mest hviling, ettersom søvn fort blir vanskelig i fult dagslys med alskens lyd og larm. Til slutt kapitulerte jeg alle planer om søvn og satt meg inn i kaféen med en varm kaffe og skisseboka mi, noe som resulterte i at jeg "doodlet" frem en liten Kíli-tegning:Kvelden snek seg på, og det ble tid for å dra frem gitaren igjen. Og slik ble kvelden tilbragt; rundt et bål, men masse fantastiske og hyggelige mennesker, med musikk og allsang! Jeg hadde også den mest magiske opplevelsen denne natta, da jeg igjen sang "Song of the Lonely Mountain"; da jeg nådde refrenget begynte plutselig alle rundt bålet å kore "Ay-ay-ay-oh!" mens jeg sang teksten! Det var så stemningsfylt at jeg fikk gåsehud! Kømagi på sitt ypperste! Det er slike øyeblikk som gjør at jeg gidder å sitte i kø i det hele tatt. Billettene er liksom en bonus, det er stemningen, menneskene og magien som oppstår på grunn av dem som jeg ligger i kø for!

Søndag morgen gikk avviklingen av køen svært kjapt og jeg fikk billetter til både festpremieren og midnattspremieren! Og snipp, snapp, snute! Så var det køeventyret ute!
6 kommentarer

Naviana

15.10.2013 kl.18:56

Barskt! :) Kan tenke meg at stemningen var stor ja. Så hyggelig av deg å spille for alle sammen. Hvor mange var dere i køa? Sist jeg lå i kø, for Atter en konge, lå jeg 5 døgn, men likevel hadde jeg nesten 100 folk foran i køen! Det var i Trondheim...

Valkyrja

15.10.2013 kl.19:07

Så koselig det høres ut! Gratulerer med billetter. :)

Jeg har aldri køet selv, så dette er sikkert et dumt spørsmål, men er det slik at man har lov til å gå ut av køen et visst antall timer om dagen eller hva?

River Witch

16.10.2013 kl.00:43

Naviana: På lørdag var vi over 200 stykker, men jeg var der bare tre netter og fikk nummer 34, så flesteparten kom iløpet av fredagen og lørdagen. Det har nok mye med det faktum at vi nå bare kan kjøpe to billetter hver, istedet for seks, eller fire slik det var før. Det betyr at det må være bortimot 500 mennesker i kø for at alle billettene til Colosseum 1 blir solgt ut. Men det betyr også at de plassene som er igjen etter at køen er avviklet som regel er de mindre bra/behagelige plassene (av typen helt ytterst på sidene). ;)

River Witch

16.10.2013 kl.00:47

Valkyrja: Takk, takk! Det var veldig kos! Det blir det jo når så mange mennesker med en stor felles interesse samles! ^_^

Ikke noe dumt spørsmål, det. :)
Køreglene dikterer som regel at man kan være borte fra køen i en time av gangen (her brukes skjønn; dersom man nettopp har kommet tilbake etter å ha vært borte en time, så sier det seg selv at man ikke kan bare stikke av for en time til, selv om man har vært innom for å si hei), men dersom man har en stand-in som passer ens plass i køen, så kan man være borte så lenge man vil, så sant stand-in'en er der. ;)

Køregler varierer ofte litt fra kø til kø, ettersom det er de første i køen som bestemmer dem, men det er en del som har blitt tradisjon og derfor er gjengangere. 1-timesregelen er blant dem. ;)

Ann-Mari N Andreassen

16.10.2013 kl.23:39

Så koselig å lese om minner fra køen. Jeg er så glad jeg har fått anledning til å bli kjent med deg :D

River Witch

17.10.2013 kl.13:57

Ann: Awww! Like så, Ann-Mari! *Stor klem* ^_^

Skriv en ny kommentar

hits