Oppdatering - Ferie, Forlovelse og Forberedelser

Jeg har vært helt ufyselig inaktiv på bloggen i det siste. Jeg er smertelig klar over det. Livet har som vanlig kommet i veien og andre ting har blitt prioritert. Jeg skal prøve å skrive litt mer etter laiven jeg skal på nå til uka. Det er også noe av grunnen til inaktiviteten her, dog ikke den eneste.

Først og fremst: jeg har blitt forlovet! På ferien vår i Dublin gikk min kjære plutselig ned på kne og fridde! Det kom som lyn fra klar himmel, men jeg ble selvfølgelig kjempeglad og svarte såklart ja! Dette førte til en del uforutsett intensiv jobbing med forberedelser av ting som bør være på plass tidlig i bryllupsplanleggingen, slik som å finne lokale. Fordi bryllupet skal stå i England (ettersom min kjæres bestemor ville fått problemer med å reise til Norge, og jeg ikke har noen besteforeldre som lever lenger, bestemte vi oss for at dette var det beste, både i hensyn til hans familie og vår økonomi), så måtte vi finne noen alternativer så tidlig som mulig, slik at vi får tid til å både besøke dem og booke dem i god tid (i bryllupstermer betyr dette ihverfall et år i forveien). Planlegging av den praktiske sorten er jo noe jeg faktisk synes er gøy og er ganske god på, så et grovt budsjett, spareplan og diverse andre posten var på plass rimelig raskt.

Forlovelsesringen!
 

Markeds- og laivsesong! Sommeren er jo høysesong for marked og laiver, og det betyr forberedelser med mye sying of stæsjing. Jeg har sydd og laget en helt sinnsyk mengde med ting de siste månedene, og jeg begriper ikke helt hvordan jeg har klart det.

Middelalderserk i grønn lin (denne lagde jeg også en kortermet og mer utringet variant av i limegrønt lin, men det har jeg ikke noe godt bilde av):

Selekjole i brun lin og serk i naturfarget muslin:

Her er bilde av den grønne serken under selekjolen og antrekket mitt for Sarpsborg vikingfestival, forøvrig:

 

Boots i brunt lær med snøring:

 

Et korsett i brunt lær, en slags kort lærvest med snøring foran som matcher korsettet, og et rustrødt skjørt (disse utgjorde forøvrig antrekket mitt for lørdagen på Oslo Middelalderfestival):
 

Tre bomullsbluser med snøring i linningen (to av disse ble senere farget i grønt og lilla):To skjørt i bomull (som senere også ble farget i olivengrønt og lilla):
Et snøreliv som kan brukes både på retta og på vranga og en kortermet bomullsbluse med snøring i linningen:

Cover i lær til min elskede Kindle:

 

Stor sittepute med fargerikt putertekk (puta er ca75cmx75cm, så den er ganske svær!):
 

Det har som dere ser har det blitt en del mekking!

 

I tillegg til alt dette har jeg også prøvd å fokusere på musikken min og har skrevet og spilt inn noen flere låter. Lydkvaliteten er fortsatt ganske dårlig, men nå blir det snart slutt på det, ettersom en svært god venn av meg gav med denne awesome dingsen som bursdagsgave!I tillegg har noen venner av meg en kompis med hjemmestudio som har sagt at han gjerne hjelper meg med innspilling, så nå blir det forhåpentligvis andre boller! :)

I mellomtiden kan dere jo høre på det jeg allerede har spilt inn og lagt ut på SoundCloud her: Ingrid Windsland på SoundCloud

Stikkord:

14 kommentarer

Heresetai

03.08.2013 kl.13:17

Oi! Du har sannelig vært aktiv på syfronten. At du orker! Men alt ser veldig bra ut. Flinkis! Og gratulerer med forlovelse nok en gang :)

Sara

03.08.2013 kl.13:18

Så mange flotte klær! :) Du er så flink :) Har selv blitt revet med på sytrenden de siste månedene, her går det mye i puter, interiør og vikingklær :D Holder også på å lage mønster etter de middelalderkjolene jeg har fra før, gøy å eksperimentere litt! :D Gleder meg til neste festival- og markedssommer!

Agnethe Yirdfast

03.08.2013 kl.13:21

Du er bare så dyktig! Alt du lager er så vakkert. Gratulerer så mye med ring på fingen <3

River Witch

03.08.2013 kl.13:43

Heresetai: Tusen takk! Ja, jeg har lyttet meg igjennom fem lydbøker denne sommeren, ettersom det, ved siden av å høre på musikk, er det eneste andre jeg kan gjøre mens jeg syr! :P

River Witch

03.08.2013 kl.13:44

Sara: Tusen takk! Ja, det er lett å la seg rive med! Man blir jo fort helt oppslukt, og plutselig sitter man der med masse nye ting og tang! ;P

River Witch

03.08.2013 kl.13:45

Agnethe Yirdfast: Tusen takk! Det er veldig koselig med en daglig påminnelse om det hele på ringefingeren! ^_^

Branna Laurelin

03.08.2013 kl.21:27

Åh, jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, du er så utrolig flink til å sy! Bare se på disse flotte snørelivene *beundre* <3

River Witch

04.08.2013 kl.01:00

Branna Laurelin: Åh, takk, søte du! Men du begynner jo å bli flink på syinga selv også! ;)

Tigertina

04.08.2013 kl.23:42

Først og fremst: Gratulerer =D

For en kreativitet du besitter, og så godt å se at du bruker den.

Kjempefine klær, nå ble jeg inspirert! =D

°Vinterperle°

06.08.2013 kl.22:55

Igjen, gratulerer! :D

Du lager så utrolig mye fint! :) Er det mulig å bestille et cover til en telefon? :D

River Witch

15.08.2013 kl.16:22

Tigertina: Tusen takk! Så hyggelig å høre at du har blitt inspirert! ^_^

River Witch

15.08.2013 kl.16:24

°Vinterperle°: Tusen takk! ^_^ For øyeblikket tar jeg ikke spesialbestillinger utover dem som er tilgjengelige på Etsy-butikken min, men det kan jo hende jeg gjør det etterhvert! Det er ihvertfall en kul idé! :)

Karina

13.10.2013 kl.23:32

Gratulerer så mye med forlovelse! :) Det var en nyyyydelig ring.

Så mye flott du har sydd også, de bootsa var ordentlig kule :)

Bruker du noe spesielt mønster, eller konstruerer du selv?

River Witch

14.10.2013 kl.14:13

Karina: Hei! Så hyggelig med en ny leser! ^_^

Tusen takk! Er veldig fornøyd med utseendet på bootsa, men etter at jeg gikk ned i vekt, sitter de ikke godt nok lenger og sklir bare ned etter 30 sekunders gåing! :P Men det var en lærerik prosess å lage dem, og nå vet jeg jo hvordan jeg gjør det til neste gang. ;)

Jeg konstruerer alltid egne mønster. Jeg har prøvd å sy etter ferdiglagde mønster før og har sjelden vært fornøyd med resultatet. Dessuten må jeg alltid modifisere dem slik at de passer kroppen min, og da tenker jeg at det er like greit å bare lage dem fra bunnen av selv. ;)

Skriv en ny kommentar

hits