Buetrening og vår!

Nå er det endelig vår! Sola skinner og snø og is er så godt som en saga blått! I de deilige plussgradene kunne jeg ikke rettferdiggjøre å sitte inne hele dagen, så istedet bestemte jeg meg for å lage en improvisert blink og trene på bueskytingen min.

Blinken lagde jeg av papprester, bølgepapp og litt Oasis (sånn grønn greie som man stikker blomster i), gaffateipet sammen til ei skive med pappstativ. Jeg tok så med meg blinken og alt utstyret ned til bakgården, satte blinken opo ca 10-15 meter vekk og begynte å skyte.

Til å begynne med gikk det ganske labert og det ble mye frem og tilbake for å hente piler, men så traff jeg plutselig! Og fra det punktet gikk det veldig mye bedre. Etterhvert traff jeg nesten en femtedel av gangene og til slutt traff halvparten av pilene!

Problemet var jo at jeg da hadde rukket å bli ganske sår og øm i strengefingra, så det ble til at jeg avsluttet økten og så meg fornøyd med dagens resultat.

Mitt første treff!

Denne gikk rett igjennom hele blinken ... :d

Til slutt traff jeg med alle seks pilene på tolv skudd! :)

Blinken så god og hullete ut da jeg var ferdig. 22 treff i alt. :)

Vårsola! <3

 

~●○★○●~

14 kommentarer

Frøydis Sylvestris

04.04.2013 kl.18:45

Wooo! Du blir badass i en fei med denne progresjonen! Hva synes naboene om slike sprell i fellesarealene? :D

Lugburz

04.04.2013 kl.18:49

Tøft :D. Hvor lenge har du skutt? Jeg kjøpte nettopp bue selv, og det er kjempegøy :). Skulle gjerne hatt høyere treffrate, men den kommer nok etter hvert xP.

River Witch

04.04.2013 kl.18:52

Frøydis Sylvestris: Tihi! Jau! Hvis jeg kan klare å opprettholde 50% hit rate fremover, så er jeg strålende fornøyd! Men det spørs vel litt på hvor ofte jeg får øvd. :P

Alle naboene jeg har truffet så langt (og det er bare en liten håndfull) har vært nysgjerrige og positive. Jeg kommer jo bare til å bruke bakgården så lenge den er like folketom som den er nå og passer på å bruke det området som har trevegg i bakgrunnen slik at pilene ikke bare fyker av gårde ukontrollert. Jeg trekker heller ikke buestrengen så langt tilbake, noe som gjør at hastigheten og "impacten" på pilene er mye lavere enn om jeg hadde skutt på skytebane og dermed ikke flyr så langt heller. ;)

River Witch

04.04.2013 kl.18:57

Lugburz: Ikke lenge, dette er andre gangen jeg prøver meg, så teknikken min er ikke helt optimal ennå. I tillegg har jeg kryssdominant syn, altså mitt dominante øye er det motsatte av min dominante arm/hånd, så det er litt uvant å bruke venstrearmen/-hånda så mye. Jeg holder på å lese en bok om det tekniske bak bueskyting, så forhåpentligvis vil det hjelpe på teknikken iallefall. :)

Lugburz

04.04.2013 kl.19:06

Du og dama skulle trent sammen, hun er og kryssdominant, og slet litt med det :p. Jeg har vært ute fire ganger tror jeg. Er heldigvis ambidexteriøs når det kommer til buer (null problem å sikte med begge øyer), men buen er litt tung, så jeg må egentlig bruke høyrearmen til å trekke for å holde pilen mest mulig stabil :p.

Ritzeputz

04.04.2013 kl.20:29

"Alle naboene jeg har *truffet* så langt (og det er bare en liten håndfull) har vært nysgjerrige og positive"

Haha ;)

Heresetai

05.04.2013 kl.12:46

Flinkis! Du kommer til å bli dødsgod på bueskyting etterhvert hvis du fortsetter som dette. Hawkeye-Ingrid! :D

River Witch

05.04.2013 kl.12:52

Heresetai: Awww! <3 Det håper jeg! Jeg har jo alltid hatt en drøm om å skyte med pil og bue, helt siden jeg som barn så Disneys Robin Hood! ^_^
Selv om jeg, etter fingra mine å dømme, kommer til å måtte tale en god del smerte før jeg kommer så langt! :P

River Witch

05.04.2013 kl.12:54

Ritzeputz: Ja, det var ikke så mange jeg traff den dagen. Men jeg regner vel med at styret vil gi beskjed dersom det ikke er greit. Til den tid følger jeg regelen om at det er lettere å forlatelse enn tillatelse. ;P

°Vinterperle°

05.04.2013 kl.17:06

Flinka! Jeg vil også skyte med pil og bue! Men trenger bue. Og piler...Hvor er ditt utstyr fra? :)

River Witch

05.04.2013 kl.19:52

°Vinterperle°: Jeg kjøpte buen min og koggeret fra Pentagon i Oslo, og pilene fra XXL. Jeg vet at det selges buer på en del av middelaldermarkedene. Kanskje du kan få tak i en der? :)

°Vinterperle°

08.04.2013 kl.01:28

Okei :)

Ja, har tenkt på det, men vet ikke hvordan det er med kvalitet og sånn - hvor jeg finner buer med best kvalitet. Leker også med tanken på å lage en (som da altså ikke blir av så stor kvalitet, men da bruker jeg heller ikke noe særlig penger på det^^)

River Witch

08.04.2013 kl.13:53

°Vinterperle°: En venninne av meg kjøpte sin på Middelaldermarkedet og er svært fornøyd med den, så det er mulig å finne helt kurant kvalitet der også. Den var riktignok delvis fiberglass, men så ikke "moderne" ut. :)

MyGuardianAngel

15.04.2013 kl.15:03

Jeg elsker å skyte med pil & bue!! Jeg bruker som regel lage pil & buer selv sammen med ungene, men kvaliteten og treffsikkerheten blir da så som så...... :P

Min far kjøpte sånn moderne pil og bue, sånn som skyter gjennom tykke treplater, men de er jo farlige!! Liker best vanlig pil & bue jeg da :)

Skriv en ny kommentar

hits