Kostymegalskap

Prosjektet med Kíli-kostymet har virkelig begynt å leve sitt eget liv og jeg prøver desperat å henge med i svingene til min egen galskap. Jeg tror ikke jeg har kastet meg på et så heftig prosjekt siden jeg håndsydde 1700-talls korsettet mitt!

 

Først og fremst fant jeg ut at skinnfrakkene jeg kjøpte på Uff slettes ikke ville duge til kostymet, ettersom det var for mange sømmer i dem, og skinnet dermed var delt opp i altfor mange små biter. Så hva gjør jeg? Kjøper ca 40 huder med semsket skinn (ca 30 kilo, gi og ta) som jeg så må preppe i en lang prosess bestående av å gni dem inn med vaselin, polere med et glatt tinnlokk, en langdryg maleprosess i to omganger og gni inn med vaselin igjen. GAAAAAH! Forbannet være perfeksjonisten i meg!

 

Når det er gjort, så har jeg et heller interessant pauteprosjekt foran meg for å få det riktige mønsteret på halv-ermene på overfrakken. Jeg vet ikke en gang om det er mulig å gjøre det på denne typen skinn, så jeg regner med at det hele blir et prøve-feile-prosjekt som i verste tilfelle vil lede meg inn i et nytt prøve-feile-prosjekt dersom det ikke går.

 

Ennvidere har jeg kommet frem til at den blå vamsen jeg har sydd, rett og slett ikke duger! Det er helt feil type tekstil og jeg klarer ikke en gang å se på den uten å få litt vondt inni meg. Jeg brukte grå-blå bomull og er altfor glatt, teksturløs og jevn i fargen til å se bra ut, så nå har jeg besluttet at det eneste som vil duge er vaidfarget lin. Dette innebærer selvsagt at jeg kjøper både lin, vaid, spectralite (thiourea dioxide) og soda, samt en ny (vel, helst gammel) kjele for farging. Så må jeg selvfølgelig ta meg tid til fargeprosessen. Galskap, sier jeg dere! Galskap!

 

Og, som kronen på verket, har jeg funnet ut at den eneste måten å få et brodert kantebånd jeg kan se meg fornøyd med er å lage det selv. Så da må jeg anskaffe fløyelsbånd og tråd i riktig farge og håpe at jeg klarer å sy pene, rette og tette sikk-sakk-sømmer med symaskinen etter at jeg har håndsydd veiledningslinjene på fløyelsbåndet. Lås meg inn! NÅ!

 

 

10 kommentarer

Frøydis Sylvestris

12.03.2013 kl.17:12

Haha, du altså! xD

°Vinterperle°

12.03.2013 kl.19:10

Oh mother earth, for en salig galskap! Ikke rart du prøver å følge med i svingene på din egen galskap, det her er jo heeelt sykt :O Mange av disse navnene/begrepene har jeg ikke hørt en gang :P

Mette

13.03.2013 kl.03:15

Skikkelig velskrevet blogg! Har ikke blogg lenger selv, men har blitt tipset om en sykt bra konkurranse! Premien er et gave kort, så den er verdt å melde seg på! Kanskje du har flaks? :-D

River Witch

13.03.2013 kl.11:01

Frøydis Sylvestris: I know ... Jeg lærer jo aldri! :P

Barbarella

13.03.2013 kl.11:16

Du må jo bare låses inne. Sammen med en symaskin og kjolestoff .. til meg! MUHAHAHA

River Witch

13.03.2013 kl.11:17

°Vinterperle°: Ja, jeg klarer jo ikke å la være! Jeg starter prosjektet og tenker at "dette går så fint så" og så sniker den indre kritikeren og perfeksjonisten i meg seg ut og vifter med pekefingeren, og så sitter jeg der med skjegget i fargebøtta ... O_o

Du må bare spørre om det er spesifikke navn/begrep du lurer på, så skal jeg prøve å forklare. :)

River Witch

13.03.2013 kl.11:20

Mette: Takk! Jeg deltar sjelden i slike konkurranser, fordi de ofte innebærer at man blir nedlesset med reklame og telefonselgere, men takk for tipset uansett. :)

River Witch

13.03.2013 kl.11:21

Barbarella: Haha! Tøysealven! ^_^

Berit

18.03.2013 kl.04:33

Så kjempe kul blogg du har da! Jeg blir nesten helt misunnelig her, asså. Leser ikke denne fast, men kanskje jeg skal begynne med det?! Hadde blogg før, men fikk så mye stygge kommentarer jeg ikke ville blogge mer på grunn av det. Men jeg har en bra link du må se på som jeg fant. Det er en konk du kan vinne 2 000 kroner gave kort i. Anbefales veldig! Registrer deg du og da!!!

River Witch

20.03.2013 kl.12:37

Berit: Takk! Så trist at du sluttet å blogge, men det er jo aldri for sent, og man kan jo sette opp et godkjenningssystem på kommentarene. ;)

Skriv en ny kommentar

hits